Financieel Tips

Waarom je een erkend financieel adviseur nodig hebt?

Als je een ingewikkeld financieel vraagstuk hebt, is het verstandig om een financieel adviseur in te schakelen. Deze helpt je dan om verantwoorde en goede keuzes te maken. Maar hoe weet je nou zeker dat je een goede adviseur kiest?

Werkterrein

Allereerst is het goed om te weten dat het werkterrein waar financieel adviseurs zich op begeven is de laatste tijd erg veranderd, door de intrede van digitaal advies geven en het introduceren van het provisieverbod. Ook heeft de crisis een grote impact gehad op wat een adviseur moeten weten en kunnen. Waarschijnlijk heeft dit ook invloed op jouw financiële situatie. Hierom is het belangrijk om zeker te weten dat jouw adviseur op de hoogte is en aantoonbare ervaring heeft als aankomt op zaken als samenwonen, trouwen, gezin, echtscheiding, werk, ontslag, pensioen. Naast de kennis moet hij jouw ook op een heldere en begrijpelijke manier zijn advies aan jou kunnen uitleggen. Je wil toch niet jouw financiële zaken laten afhandelen door iemand de onbekwaam is? Door te kiezen voor een erkend financieel adviseur weet je zeker dat je goed financieel advies krijgt.

 SEH keurmerk

Je kunt een erkend financieel adviseur herkennen aan het SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur) keurmerk. De SEH,die in 1998 is opgericht, heeft als doel jou te voorzien van het beste financiële advies, zorgt ervoor dat het niveau en de vakbekwaamheid van de adviseurs hoog is en dat ook blijft. Elke adviseur die is aangesloten bij de SEH kunnen dankzij hun opleiding en ervaring aantonen dat zij deskundigen zijn en moeten zich houden aan strenge gedragsregels. Ook volgen ze jaarlijks bijscholingen hierdoor zijn deze adviseurs altijd helemaal op de hoogte zijn van alle financiële regels en ontwikkelingen. Zo weet je dus altijd zeker dat je het best mogelijk advies krijgt voor jouw situatie.