Financieel Advies

Advies nodig?

Je kunt vaak prima zelf eenvoudige financiële producten afsluiten. Denk aan zaken zoals een autoverzekering of het openen van een spaarrekening. Dit zijn producten die je in de meeste gevallen direct bi de aanbieder kan afsluiten. Dit is ook vaak goedkoper, omdat er geen tussenpersoon is die ook betaald moet worden. Dus dat is makkelijk verdiend.

Heb je een ingewikkeld financieel vraagstuk? Kies er dan voor om een goed financieel advies in te winnen bij een adviseur. Deze kan jou helpen om verstandige en juiste keuzes te maken. Want een verkeerde beslissing kan je al snel veel geld kosten.

Wanneer heb je financieel advies nodig?

Bij ingewikkelde vraagstukken zoals hypotheken, levensverzekeringen of het investeren in een bedrijf is het dus verstandig om iemand in te schakelen die je kan helpen. Zeker als je niet helemaal op de hoogte bent en of je weinig kennis hebt over dit soort ingewikkelde financiële vraagstukken Wat een verkeerde beslissing kan desastreuze gevolgen. En je kan je geld maar één keer uitgeven, dus dan is het belangrijk om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken. Een bijkomend voordeel is dat aanbieders van financiële producten een zorgplicht hebben. Dat wil zeggen dat zij je volgend de Wet Financieel Toezicht jou geen complexe financiële producten mogen verkopen die niet passend zijn voor jouw situatie. Mocht je toch zonder advies een zo’n soort product willen aanschaffen, dan neemt de aanbieder een kennistest af. Hiermee kan worden bepaald of je voldoende kennis hebt om de beslissing te maken.

Keuze maken

Het is dus verstandig om een expert in te huren voor advies, maar waar moet je op letten als je een keuze gaat maken. Allereerst raden wij aan om te kiezen voor een financieel dienstverlener met een vergunning die voldoet aan alle wettelijke eisen. Verder is ervaring belangrijk en natuurlijk ook de prijs. Realiseer wel dat goed advies niet goedkoop is, maar dat slecht advies je nog veel meer kan kosten.