Ben je van plan om jouw diploma Wft PE te behalen? Dan biedt het tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden. Het is namelijk niet meer nodig om altijd klassikale lessen te hebben, maar je kunt ook digitaal aan de slag gaan. Met behulp van een virtueel klaslokaal kun je namelijk net zo veel leren. Alleen moet je dan wel gaan bekijken waar je allemaal terecht kunt om jouw opleiding te kunnen volgen. Een van de plekken waar je kunt gaan kijken is Lindenhaeghe. Maar wat houden deze opleidingen eigenlijk in en wat kun je ermee? Lees snel verder en ontdek.

Wft PE voor meer financiële kennis

Wft en PE zijn belangrijke opleidingen wanneer je in de financiën werkzaam bent of wilt zijn. Deze opleidingen zijn daarbij opgedeeld in verschillende niveaus. Je zou er dus in kunnen stappen zonder kennis of ervaring, maar ook als je al werkzaam bent in het vak en jouw kennis bij wilt gaan spijkeren. Je moet daarom als eerste gaan kijken welk niveau je nodig hebt. Van hieruit kun je zowel online als offline de opleiding gaan volgen. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook te volgen naast jouw werk en heb je een extra diploma op zak. 

Verschillende categorieën terug te vinden

Wft en PE kennen beide verschillende onderwerpen. Dit maakt het misschien in eerste instantie niet eenvoudig om te bepalen wat de juiste opleiding is. Wft staat voor Wet Financieel Toezicht. Hierbij heb je een adviserende rol binnen de financiële wereld en is bijvoorbeeld toe te passen binnen de zorg, kredietverstrekkers, schades, inkomens en vermogen. Ook pensioen kan hierbij betrokken worden. PE gaat om de onderhoudsplicht. Deze opleiding kan ook binnen eerdergenoemde categorieën horen, maar gaat voornamelijk om het onderhoud van de verschillende takken van sport.

Jezelf klaarstomen voor het examen

Zowel Wft als PE zijn verplicht om te hebben wanneer je in de financiële wereld werkzaam bent. Daarom worden de opleidingen ook zoveel mogelijk op de praktijk gericht. Aan de hand van vragen uit het werkveld wordt er meer kennis opgedaan, zodat je uiteindelijk klaargestoomd wordt voor het examen. Het wordt aangeraden om het examen zo snel mogelijk na het afronden van de opleiding te doen. Zo weet je nog wat er allemaal besproken is, en zullen wellicht bepaalde onderwerpen nog altijd actueel zijn. Dit maakt het voor jou eenvoudiger en je kunt de kennis direct weer toepassen bij jouw beroep.

Ontdek, Ontwikkel, Ontplooi | Lindenhaeghe. 

Bepaal zelf hoe je jouw tijd indeelt

Wft en PE kunnen dus ook vanaf iedere plek gaan volgen. Bij de klassikale lessen zullen altijd jouw problemen uit de praktijk besproken worden. Hier sta jij dus volledig centraal en zal iedereen geholpen worden. Wanneer dit niet mogelijk is in verband met werk, dan bieden de virtuele klaslokalen of de E-learning goede uitkomsten. Hiermee kun je namelijk vaak in jouw vrije tijd aan de slag en uiteindelijk alsnog op hetzelfde niveau uitkomen. Het gaat er immers om dat je het diploma op zak hebt en jouw werkzaamheden bij de werkgever mag uit blijven voeren.