Digitale technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Met de komst van computers en het internet zijn er nieuwe juridische vraagstukken ontstaan. Alles is op het internet te vinden. Het lijkt soms of er op het internet geen regels zijn. Waar ligt de grens en wat zijn de rechten van het internet?

Het ICT-recht is geen zelfstandig rechtsgebied, maar diverse aspecten van het recht kunnen binnen de ICT wereld aan bod komen. Bij ICT recht komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: privacy-recht, intellectuele eigendomsrechten, online contract rechten. Een IT jurist kan jou adviseren bij al je vragen omtrent ICT recht.

Met de komst van digitale technologie is er veel veranderd op juridisch vakgebied. Steeds vaker beantwoorden juristen ICT-vraagstukken. Deze vraagstukken vragen om gespecialiseerde IT-juristen. De ontwikkeling rondom IT neemt met razend tempo toe. Het is daarom belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT. Met de juiste inzichten kunnen IT-juristen duidelijkheid scheppen tussen data, IT en recht.

De onderwerpen waarmee een IT-jurist te maken krijgt zijn erg divers. Dit kan variëren van cybersecurity tot cloud data. Online criminaliteit kan voor bedrijven een enorme dreiging zijn. Als bedrijf wil je graag weten hoe je hier juridisch, op een juiste wijze, mee om kan gaan. Heb jij jouw digitale beveiliging goed op orde? Een datalek wil je graag voorkomen. Maar hoe voorkom je dit? En wat doe je als er toch data lekt binnen je bedrijf? Vaak is het verplicht om een datalek te melden. De IT-juristen van LAWFOX adviseren je graag over dit onderwerp.

Privacy en AVG

De online privacy is een onderwerp dat vaak in opspraak is. Waar laat jij de gegevens van jouw klanten? Is dit een beveiligde omgeving? Maar ook als klant kun je vraagtekens zetten bij jouw privacy op het word wide web.

Je hebt vast wel eens gehoord van AVG? De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een wet dat is ingevoerd om de omgang van persoonsgegevens vast te leggen. De wet is georiënteerd op het beschermen van gegevens. In de AVG staat wat bedrijven wel of niet mogen met jouw gegevens. Heb jij het idee dat je gegevens onrechtmatig worden gebruikt? Dit is een vorm van privacy schending. Je kunt hierover een klacht of tip melden bij autoriteit persoonsgegevens. Of vraag onze juristen om advies.

IT-vraagstukken

Heb jij een vraag over ICT recht? LAWFOX denkt graag met je mee. Of je nu een multinational of ZZP’er bent. Bij LAWFOX kun je terecht voor al je vragen op het gebied van ICT recht en intellectuele eigendommen. Met meer dan 10 jaar ervaring zorgen wij er op een praktische, laagdrempelige manier voor dat al jouw vragen beantwoord worden.