Het kan zo zijn dat je het niet voor elkaar krijgt om een lening aan te vragen. Hier is de kans groot dat dat komt omdat je een negatieve BKR registratie hebt staan. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar hoe kom je van die registratie af? In deze blog laat je alles weten over het verwijderen van jou negatieve BKR registratie.

Invloed

Bij het afsluiten van een lening word het altijd geregistreerd bij de BKR. Dit is een soort overzicht van jou betalingsgedrag. In een BKR overzicht staat bijvoorbeeld hoeveel leningen je open hebt staan, welke leningen een betalingsachterstand hebben en of je al je betalingen op tijd doet.

Een BKR registratie kan dus heel veel invloed hebben op je BKR toetsing. Om na je BKR toetsing niet voor een verrassing te staan is het dus altijd goed om voordat je krediet aanvraagt, je BKR registratie te bekijken. Zo kan je zelf inschatten hoe groot de kans is dat je aanvraag je accepteert gaat worden.

Herstellen

Het kan zo zijn dat de krediet registratie tegen zit. Het is negatief en het liefst wil je zo snel mogelijk die BKR registratie verwijderen. Maar hoe verwijder je een BKR registratie? Dat gaat helaas minder makkelijk als het lijkt.

Als eerst wil ik je meegeven dat je alleen een negatieve BKR registratie kan meegeven dat je alleen een negatieve BKR kan verwijderen als die niet kloppend is. Tuurlijk zit een negatieve BKR registratie niet mee, maar als het kloppend is, is er geen mogelijkheid dat je deze kan verwijderen.

Bij een negatieve BKR registratie waarbij het niet kloppend is kan je de kredietverlener er op aanwijzen. De stichting waar de BKR staat geregistreerd kan jou registratie niet verwijderen of aanpassen. Als er iets aangepast moet worden moet je contact opnemen met de kredietverlener.

Het kan zo zijn dat de kredietverlener niet met uw aanvraag eens is. Als dit het geval is kan je de keuze maken om een stap verder te gaan. Je kan contact opnemen met de Geschillencommissie. Hier schrijf je een brief naar toe met de volgende informatie:

  • Het bezwaar
  • Feiten
  • Oorspronkelijke verzoek naar kredietverlener
  • Kopie van BKR registratie

Een bezwaar maken tegen de Geschillencommissie gaat niet kosteloos. Per bezwaar betaal je 50 euro. Win je de zaak en word je registratie verwijderd? Dan krijg je het betaalde geld terug.

Externe partij

Naast dat je je eigen bezwaar kan indienen kan je ook een externe partij inschakelen. Deze partijen zijn gespecialiseerd in BKR registraties verwijderen. Het is belangrijk om voorzichtig met deze partijen te zijn. Ze kunnen namelijk niet de garantie geven dat jij je geld terug krijgt. Ook kosten deze partijen erg veel geld.

Nadat de Geschillencommissie je bezwaar heeft afgewezen is het niet meer mogelijk om een externe partij in te schakelen. De uitspraak van de Geschillencommissie staat namelijk vast en kan niet veranderd worden.