Woonlasten zijn ook lasten voor internet, tv en bellen onder andere. Maar communiceren met uw vriendenclubje hoeft natuurlijk niet zo duur te zijn als het soms lijkt. Mijn ouders hadden nog allemaal geen luxe die wij anno 2020 kennen. Ze wisten nog niet eens wat een mobiele telefoon was laat staan internet. Een eenvoudig televisie kanaal dat wat het. En dat koste maar een paar centen per keer. Voor bellen gaven we een dubbeltje en als we klaar waren deden we weer een nieuw dubbeltje in zeiden ze. Tegenwoordig is elke media freak boos als zijn internet niet werkt. Het internet moet top en snel zijn volgens de echte internet liefhebber want we kunnen niet meer zonder denken we. Vroeger alles goedkoper? Helaas wel maar ook op uw communicatie kanalen zoals internet, TV en telefonie kunt u meer besparen dan u denkt. Dit kan door te vergelijken. Natuurlijk wordt alles duurder maar dat kunt u zelf voorkomen door een leuke aanbieding op de kop te tikken. Kijk goed welke pakketten bij uw mediagebruik passen en stem daar op af.

Besparen op uw woonverzekeringen

Ook een woon- en inboedelverzekering is een kostenpost. Natuurlijk een fijn en zeker idee dat uw woning tegen inbraak en schade is verzekerd maar is uw verzekering niet aan de hoge kant? Elke verzekeraar heeft namelijk zijn eigen prijzen met daarbij behorende polisvoorwaarden. De ene verzekeraar is de andere niet. Een woonverzekering of inboedel zorgt ervoor dat uw mooie spullen in huis veilig zijn. De opstal zorgt dat dure onderdelen in de woning zijn verzekerd. Vergelijk is een inboedelverzekering op overstappen.nl Kijk wel goed naar de polisvoorwaarden voordat u vol enthousiasme staat te springen. De verzekering moet namelijk wel dekken wat u wenst. Dit kan door de woonverzekering via overstappen.nl te vergelijken.

Huurlasten kunnen hap uit portemonnee zijn

Ook huurlasten kunnen hoog oplopen. Op mijn studentenflatje leek alles zo goedkoop. Dat werd anders toen ik een eigen huis kreeg. Toen slikte ik even wat kosten betreft. Sociale huur is de beste optie als u daarvoor in aanmerking komt. Hiervoor kunt u namelijk huursubsidie aanvragen. Hierbij wordt wel naar het inkomen gekeken die niet heel hoog mag zijn, en de prijs van de woning die u huurt. De huursubsidiegrens ligt op een huurprijs van maximaal 734 euro per maand. Huurtoeslag kan wel de helft van de huur bedragen en dit scheelt enorm in uw portemonnee.

Hypotheek oversluiten en vervroegde aflossing.

Bij een hypotheek kunt u goedkoper uit zijn door deze over te zetten naar een verstrekker die minder rente rekent. Dit heet oversluiten. Dit kan voordeliger zijn als uw huidige hypotheekverstrekker geen boetes hiervoor rekent. Een andere optie is om vervroegd af te lossen. Ook dit scheelt rente waardoor u goedkoper uit zult zijn. Sommige banken rekenen een boeterente voor vervroegd aflossen. Verdiep uzelf hierom eerst goed in. Kijk goed welke hypotheek dus het beste past indien u naast uw droomhuis geld over wilt houden voor bijvoorbeeld een droomreis.

Besparen op de elektrische kosten

Om te besparen op gas en stroom kunt u zorgen dat u minder verbruikt. Bij lager verbruik krijgt u zelfs meestal nog geld terug van de energieleverancier. Dit kan door zuinig te douchen, te wassen op de eco stand en minder lang uw haar te föhnen zodat het goed in model zit. Ook zonnepanelen zorgen voor een veel lagere energierekening. Indien u deze duurzame optie kiest zult u niet zo snel meer schrikken van de jaarafrekening.