Waarom alles zelf doen, als een onlineprogramma het ook kan. Niet iedereen is gelijk overtuigd wanneer ze online boekhouding horen. Hier lees je waarom je online boekhouding en administratie kunt overwegen.  

Al je documenten overzichtelijk op een plek 

Je hebt ze vast thuis, administratie kasten vol met papieren documenten. Dit kan natuurlijk anders met online boekhouding en administratie. Het zal even wat tijd kosten om al deze documenten in te scannen, maar dan heb je ook wat. Door dit allemaal op de computer te hebben kun je het makkelijk ordenen in een map. Zo heb je nooit meer documenten die zoek zijn en kun je alles zo terugvinden met een paar klikken of met de zoekfuncties. 

Digitaal factureren en nooit meer postzegels kopen 

Digitaal factureren, ook wel E-facturatie genoemd is sneller en makkelijker. Zo hoef je geen brieven meer op de post te doen, met een paar klikken heeft je klant zijn factuur gelijk binnen. Je weet zo dat de factuur is aangekomen en dus ontvangen. Je krijgt ook een herinnering zodat je niet vergeet dit factuur op tijd te sturen. Ook vinden klanten digitale facturen prettig, dit bestandje kunnen ze namelijk makkelijk opslaan en bewaren. Ook de klant hoeft zo minder papieren te sorteren. 

De mogelijkheden van alle boekhouding programma’s 

Een van de grote voordelen van online boekhouding en administratie is dat er veel programma’s zijn die jou nog meer kunnen helpen. Zo zijn er programma’s die reminders sturen, automatisch uitgaven bijhouden en patronen vinden in je onkosten. Dit zijn alleen maar een aantal voorbeelden, echter zijn er nog veel meer mogelijkheden met de programma’s voor online boekhouding en administratie. Vind je het allemaal nog steeds te veel gedoe? Dan kan je altijd kiezen om je boekhouding en administratie door administratiekantoor Groningen te regelen. Zij weten erg goed wat ze moeten doen en kunnen ook belastingadvies Groningen geven.