Investeren in Bitcoins, steeds meer mensen doen dit en dat is niet gek. Je kunt namelijk ontzettend veel winst maken, maar alleen als je op de juiste manier investeert. De waarde van Bitcoin is in de afgelopen 10 jaar veel gestegen. In de beginjaren praat je dan over misschien 100 euro, maar in 2017 was 1 Bitcoin maar liefst 17.000 euro waard. Vandaag lees je wat je moet weten voordat je in Bitcoin gaat investeren.  

Hoe begin ik met investeren? 

Om te beginnen met investeren heb je een wallet nodig. Dit kun je zien als een digitale kluis. Hier kun je veilig je Bitcoins bewaren. Daarna moet je niet als een kip zonder kop je geld ergens in stoppen, maar eerst je huiswerk doen. Je kunt ook eerst met fictieve coins investeren (nep geld). Zo kun je oefenen. 

Wanneer moet ik mijn Bitcoins kopen en verkopen? 

Het juiste moment om je Bitcoins te verkopen is moeilijk te bepalen, want de waarde schommelt continue. Het is ook nooit vast te stellen wanneer de piek is geweest. Bij het kopen van Bitcoins is dit wel iets makkelijker. Wanneer je de Bitcoinkoers goed in de gaten houdt kun je op den duur patronen zien. Wat algemeen bekend is dat tijdens een crisis de prijzen sterk dalen. Je hebt het ook kunnen zien tijdens de coronacrisis. De waarde is toen in een twee weken tijd van ongeveer 8000 naar 4000 euro gedaald. Inmiddels is de waarde weer gestegen, maar zo kun je zien wat een crisis met de waarde van crypto doet. 

Moet ik gebruik maken van een exchange? 

Een exchange is een online platform voor cryptocurrencyJe kunt hier Bitcoins kopen en verkopen.  Kopers en verkopers komen hier samen. Dit is dus een mooie plek om je coins te verkopenJe kunt ook bijvoorbeeld ook Bitcoins van je buurvrouw kopen, maar als je voor de meest veilige transactie gaat kom je uit bij een exchange. 

Tot slot  

Voordat je gaat investeren is het belangrijk om te weten dat als je nu geld investeert je niet gelijk volgende week miljonair bent. Dit kan een lang proces zijn met ups en downs. Investeer daarom ook alleen geld wat je kunt missen.